Turnir u malom fudbalu Tabanovac 2021

U Tabanovcu je, posle jednogodišnje pauze zbog pandemije prouzrokovane korona virusom, u periodu od 25.7.2021. godine do 08.08.2021. godine, održan tradicionalni 22. po redu Memorijalni turnir u malom fudbalu „Vlajić Tomiša Tabanovac 2021. godine“. Organizatori turnira bili su Mesna zajednica Tabanovac i FK „Zadrugar“ Tabanovac, a pokrovitelj SO Petrovac na Mlavi.
Na turniru je učestvovalo 16 ekipa u kategoriji seniora i 3 ekipe u kategoriji kadeta.
Osvajači ekipnih i individualnih nagrada:1. mesto u kategoriji seniora i nagradu od 120.000 dinara osvojila je ekipa „Klub 64 Simić Petrol“;2. mesto i nagradu od 50 000 dinara osvojila je ekipa „AS Filipović Gaga prevoz“;3. mesto i nagradu od 40 000 dinara osvojila je ekipa „Stari hrast“;
4. mesto osvojila je ekipa „Frizerski salon Šiško“.
1. mesto u kategoriji kadeta osvojila je ekipa „Geo image“ iz Petrovca;2. mesto u kategoriji kadeta osvojila je ekipa „Tabanovac“;3. mesto u kategoriji kadeta osvojila je ekipa „Slatki limuni“ iz Velikog Laola.
Za najboljeg igrača proglašen je Vladan Radosavljević iz ekipe  „AS Filipović Gaga prevoz“.Za najboljeg strelca proglašen je Nemanja Bajinović iz ekipe  „Klub 64 Simić Petrol“.Nagradu „Miodrag Stević“ za najboljeg golmana dobio je Ivan Stanković iz ekipe  „Klub 64 Simić Petrol“.
Nagradu „Žarko Milovanović Žare““ za za fer plej dobila je ekipa „Tesla EDV“ Djurinac.
Ovogodišnji turnir obeležila je velika posećenost, procenjuje se da je svake večeri na tribinama terena za male sportove u Tabanovcu bilo prisutno više od 200 gledalaca, dok su u završnici turnira tribine bile ispunjene do poslednjeg mesta.

Sveti Ilija u Crkvi Svetog apostola Tome u Tabanovcu

U ponedeljak, 02.08.2021. godine, Crkva Svetog apostola Tome u Tabanovcu obeležila je svoju preslavu Svetog Iliju. Tim povodom u organizaciji Crkvenog odbora, uz pomoć meštana, Mesne zajednice Tabanovac i Opštine Petrovac na Mlavi, izvršeno je popločavanje crkvene porte, ispred ulaza u crkvu i na delu između crkve, konačišta, bine i pomoćne zgrade.  Obeležavanje praznika započeto je Svetom liturgijom, zatim rezanjem slavskog kolača i svečanim ručkom za sve prisutne vernike. Čitavog dana Crkva je bila otvorena za sve građane i vernike. U večernjim satima priređen je kulturno – umetnički program u organizaciji KUD-a „Žarko Milovanović Žare“ Tabanovac. Pored domaćina, u programu su učestvovali KUD „Prva iskra“ iz Ćovdina i KUD „Velimir Markićević“ iz Majdanpeka.Po završetku kulturno umetničkog programa održana je igranka uz zvuke harmonike Vojkana Jovića iz Bistrice sa svojim orkestrom. 

Stogodisnjica Crkve u Tabanovcu 11.08.2019

U Nedelju 11.08.2019. godine u Crkvi Svetog apostola Tome u Tabanovcu proslavljeno je  sto godina postojanja Crkve.

U prisustvu velikog broja vernika,proslava je zapoceta Svetom Liturgijom koju je sluzio Njegovo Preosvestenstvo Episkop branicevski gospodin Ignjatije.

Po zavrsetku Liturgije u porti Crkve odrzan je prigodan kulturno-umetnicki program u organizaciji KUD-a „Zarko Milovanovic Zare“ iz Tabanovca, uz ucesce gostiju iz Majdanpeka KUD-a „Velimir Markicevic“

Manifestacija je zavrsena svecanim ruckom u porti Crkve Svetog apostola Tome u Tabanovcu!